Keajaiban Itulah Minyak Zaitun - Lima Faedah Kesihatan Menggunakan Minyak Zaitun

Keajaiban Itulah Minyak Zaitun - Lima Faedah Kesihatan Menggunakan Minyak Zaitun

Minyak zaitun bukan sahaja untuk memasak. Ia telah menjadi popular kerana manfaat ia membawa kepada rakyat. Sesungguhnya ia adalah satu minyak serba boleh. Siapa sangka bahawa terdapat manfaat kesihatan dalam menggunakannya?

Berdasarkan keputusan banyak kajian, minyak ini dikenali sebagai emas cecair. Asid oleik yang terdapat dalam minyak semula jadi ini adalah asid lemak monotaktepu. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk mengurangkan kesan yang Oncogene. Onkogen ialah gen yang bertukar sel tuan rumah ke dalam sel kanser. Hampir semua kajian menunjukkan cadangan yang positif bagaimana ia berkesan untuk kesihatan seharian rakyat.

Arthritis - Ini adalah keradangan atau bengkak sendi dalam badan. Penyakit ini menyebabkan kesakitan yang teramat sangat kepada orang yang menderita dengannya. Terdapat berjuta-juta orang yang menderita. Tahap yang tinggi lemak monotaktepu yang terdapat dalam minyak zaitun membantu meningkatkan pergerakan sendi pada orang yang mengalami kesakitan. Ia seperti pelincir masalah utama arthritis. Orang yang memasukkan ini dalam diet mereka adalah jauh kurang berkemungkinan untuk mendapat arthritis.

Penyakit Jantung - Adalah lebih baik untuk melindungi hati daripada lemak yang tidak sihat. Minyak semula jadi daripada Zaitun membantu mengurangkan tekanan darah. Minyak zaitun mengawal kolesterol LDL atau kolesterol yang tidak baik. Kolesterol tidak baik membawa kepada penyakit jantung. Termasuk minyak zaitun dalam diet anda mengurangkan peluang menyumbat dinding arteri.

Penjagaan kulit - Minyak zaitun mempunyai faedah antioksidan. Komposisi telah dibangunkan oleh banyak syarikat kosmetik yang menggabungkan dalam bahan-bahan penjagaan kulit mereka. Oleh kerana ia adalah antioksidan, ia membantu melindungi kulit daripada radikal bebas. Ia adalah baik pelembap kulit membuat kulit licin dan terhidrat. Menggunakan minyak zaitun untuk penjagaan rambut memberikan kulit kepala yang sihat dan rambut berkilat. Terdapat banyak produk yang dibangunkan dalam menghasilkan minyak urut memberi kulit kita yang seri yang sihat tambahan.

Berat Badan - Orang yang mempunyai masalah berat badan perlu menghadkan pengambilan lemak tepu yang terdapat dalam makanan haiwan seperti produk tenusu dan daging. Dengan ketiga lemak, tepu, monotaktepu dan politaktepu, yang paling sihat adalah lemak monotaktepu. Contohnya Minyak zaitun tambahan-dara, minyak Canola dan avokado. Salah satu sebab utama mengapa orang yang tinggal di negara-negara Mediterranean Eropah sihat dan fizikal yang sihat adalah kerana diet mereka. Mereka menggunakan liberal minyak ini dalam masakan mereka dan oleh itu ia adalah lemak pemakanan. Lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan tetapi yang betul minyak diperlukan. Menggunakan tambahan minyak zaitun dara yang baik dan juga meningkatkan rasa makanan.

Diabetes - Mereka yang mempunyai diabetes atau yang menghadapi risiko diabetes perlu mengawal tahap gula mereka. Dengan bantuan Minyak zaitun, cecair ajaib ini boleh merendahkan tahap trigliserida. Ramai doktor menasihati kita untuk menggabungkan rendah lemak, diet tinggi karbohidrat dengan minyak ini. Ini jenis gabungan dikenali untuk mengurangkan tahap gula dalam darah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar